×
 

Az agrárgépész szakma fiatal tehetségei ismét összemérték a tudásukat

Az MKB Bank és az Euroleasing is támogatta a rangos LETIA Országos Bajnokságot

Lezárult a Legyél Te is Agrárgépész! Országos- és Junior Bajnokság (LETIA OB és LETIA OB Junior), amelynek célja az agrárgépész szakma népszerűsítése a középiskolai diákok körében. A Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) által szervezett szakmai vetélkedőt a korábbi évekhez híven idén is támogatta az MKB Bank és az Euroleasing.

 

LETIA OB

 

 

Február 25-én megtartották a LETIA Országos Bajnokság döntőjét, amely a járványhelyzetre való tekintettel az online térben került megrendezésre. Az idei versenyre a két kategóriában összesen 29 csapat nevezett: a 9. és 10. évfolyamos diákoknak meghirdetett Junior Bajnokságon 14 csapat vett részt, a felsőbb évfolyamos tanulók közül pedig az Országos Bajnokságon 15 csapat mérte össze a tudását.

 

A döntő interaktív és változatos formában zajlott, a versenyzők kreatív és kvíz feladatokat is kaptak. A szakmai vetélkedő első helyezettje a PIONEER TEAM a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium (Karcag) csapata lett, őket követte a KeményMAG csapata, akik szintén a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium (Karcag) diákjai, a harmadik helyezettnek járó kitüntetést pedig a SZAKISOKK, a Déli ASzC Jánoshalmi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium csapata vihette haza.

 

 

A Legyél Te is agrárgépész! Országos Bajnokság Junior versenyének első helyezettje pedig a Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium (Vép) csapata, a VépészTechnokraták lett.

 

 

Az MKB Bank elkötelezett a teljes magyar agrárium, így az agrárgépész szakma, illetve a fiatalok támogatásában, ezért a korábbi évekhez híven idén is aktív szerepet vállalt a verseny megvalósításában. Simon Attila, a bank Agrárium Főosztályának vezetője zsűritagként értékelte a versenyzők szakmai munkáit.

 

„Az agrárium fejlődéséhez elengedhetetlen a fiatal generáció megfelelő képzése, ezért évek óta támogatjuk az olyan kezdeményezéseket, mint a LETIA Országos Bajnokság, amely remek alkalmat kínál a diákok tudásának szélesítésére, valamint a gyakorlatba történő átültetésére. Gratulálunk minden résztvevőnek, mert a kiváló szakmai felkészültséget mi sem bizonyította jobban, mint a szoros és izgalmas verseny.” – nyilatkozta Simon Attila, az MKB Bank Agrár és élelmiszeripari üzletág vezető agrárszakértője.

 

 

„Valamennyi kollégánk nevében szívből gratulálunk a győztes csapatoknak és a verseny valamennyi részvevőjének! Mi, az Euroleasingnél, az ország egyik vezető lízingvállalataként küldetésünknek tartjuk, hogy aktív szerepet vállaljunk az agrárszektor jövőjének formálásában, s ennek egyik legfontosabb, s egyben leghálásabb feladata a szakemberek következő generációjának edukációja és orientálása. Finanszírozóként az agrárszektorral napi és stratégiai szinten is szorosan együttműködve jó látni, hogy ez a fontos hivatás ma is milyen népszerű a fiatalok, a felnövekvő generáció körében. Szintén meg kell látnunk azt is, hogy mi is sokat tanulhatunk tőlük, hiszen az állandó változáshoz való rugalmas alkalmazkodásuk és a feladatokban a kihívásokat meglátó attitűdjük az élet minden területén a siker egyik kulcsa. – mondta Vály Judit, az Euroleasing vezérigazgatója.

 

A Magyar Bankholding Csoport számára az agrárium kiemelt terület, a hitelállományt tekintve a bankcsoport piacvezető a szegmensben. A három tagbank – az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank – összesen közel 41 000 agrárvállalkozás pénzügyi partnere.

 

 

MKB Bank Nyrt., Euroleasing Zrt.

 

Bővebb információk:      sajto@mkb.hu

 

2022. március 10.