×
 

Lízing+ gépjármű finanszírozás

Az MKB Bank és a Takarékbank ügyfelei részére

Mi a lízing?

 • A finanszírozó (lízingbeadó) megvásárolja az Ügyfél (lízingbevevő) által kiválasztott gépjárművet, majd használatba adja;
 • A tulajdonjog a szerződés futamideje alatt a finanszírozónál van;
 • Zártvégű pénzügyi lízing esetén a lízingbevevő a futamidő végén automatikusan tulajdonossá válik. Nyíltvégű pénzügyi lízing esetén a futamidő végén a lízingbevevő dönthet a tulajdonjogról.
 • Vállalkozások esetén a lízingtárgy nyilvántartása és az értékcsökkenés elszámolása a lízingbevevőnél történik.

Mi az a LÍZING+?

Rugalmas gépjármű finanszírozási megoldás.

Miért a LÍZING+?

Kiemelt márkakapcsolatoknak, valamint országos lefedettségű partnerhálózatunknak köszönhetően széleskörűen elérhetők vagyunk. A tetszés szerint beállítható, online kalkulátoraink segítségével egyszerűen kiszámítható a kiválasztott autó árának havi törlesztőrészlete, tanácsadási szolgáltatásunk pedig széleskörű tájékoztatást nyújt a személyesen érdeklődők számára.

Autófinanszírozási ügymenetünket lépésenként kifejtve mutatjuk be.

Kiemelt partnereinkKik vehetik igénybe?

 • Természetes személyek
 • Vállalkozások

Milyen termékek?

Teljes termékportfoliónk rögzített vagy változó kamatozással is elérhető.

Mit a finanszírozunk?

 • Személygépkocsi
 • Motorkerékpár
 • Kishaszongépjármű (3,5 tonnáig).

Visszaigényelhető az áfa?

Nyíltvégű pénzügyi lízing esetén az áfatörvény lehetővé teszi a vállalkozások számára a személygépjárművekhez kapcsolódó lízingdíjak áfatartalmának visszaigénylését a céges használat arányában. Útnyilvántartás hiányban 50%-os céges használat feltételezhető, ha az autó céges használatba van vonva, így külön nyilvántartást és igazolást sem igényel az áfa felének visszaigénylése.

Zártvégű pénzügyi lízing esetén a haszonjárművek vételárának teljes áfatartalma levonható a futamidő elején a lízingcég által a lízingbevevőre kiállított számla alapján.

Engedje meg, hogy egy példán keresztül szemléltessük, melyek is a legfontosabb különbségek egy nyíltvégű és egy zártvégű pénzügyi lízing konstrukció között.

Zártvégű Nyíltvégű
pénzügyi lízing
Bruttó vételár 6.000.000 Ft 6.000.000 Ft
Kezdő lízingdíj (önrész) 1.204.590 Ft 1.204.590 Ft
948.496 Ft + levonható 27% ÁFA*
Futamidő 36 hónap 36 hónap
Regisztrációs adó 85.000 Ft 85.000 Ft
Ügyleti kamat 6,33% 6,33%
Havi lízingdíj 111.345 Ft 86.008 Ft
+ tőkerészre felszámított levonható 27% ÁFA *
Utolsó törlesztő / Maradványérték 1.505.737 Ft 1.505.737 Ft
1.185.620 Ft + nem levonható 27% ÁFA
Megfizetendő és nem levonható 27% ÁFA 1.257.520 Ft 320.117 Ft
Összesen fizetendő 6.607.410 Ft 5.550.521 Ft
Különbség 1.056.888 Ft

* Az ÁFA a gépkocsi adóköteles tevékenységhez történő használat arányában vonható le. A példaszámításunk kizárólag nem fogyasztónak minősülő jövendőbeli ügyfeleink tájékoztatását szolgálják.

 

Felkeltette az érdeklődését?

Kérje ajánlatunkat az alábbi elérhetőségeinken!

Telefonos ügyfélszolgálat:
06 (1) 345-2330


Az autólízing ügyintézés menete

 

1. Autó kiválasztása

Online kalkulátoraink minden esetben személyre szabott segítséget nyújtanak Önnek.

a.) Válasszon autót partnereink online kínálatából, vagy látogasson el a kereskedések egyikébe!
b.) Ha más kereskedésből, magánszemélytől, vagy külföldről behozott autót szeretne finanszíroztatni, akkor keresse Tanácsadóinkat!

Aktuális akcióink »

 
 

2. Lízing ajánlatkérés

Alapfeltételek

 • Minimális önerő: 20-40% (ügyféltípustól és járműtől függően)
 • Minimális finanszírozott összeg: 500 ezer Ft (8 évesnél idősebb használt gépjárművek esetén 400 ezer Ft)
 • Maximálisan adható finanszírozott összeg: kialkudott vételár 60%-80%-a:
  • Használt gépjármű esetén az Eurotax eladási ár az irányadó.
  • A maximális futamidő:
   - Magánszemély esetén 84 hónap,
   - Egyéni vállalkozó és cég esetén 96 hónap.

Számoljon kedvére »

 
 

3. Finanszírozás igénylése, szükséges dokumentumok

A hitelbírálat 3 fázisa:

1. Gépjármű vizsgálat: Autó adatainak valamint aktuális piaci értékének ellenőrzése történik.

2. Hitelképesség vizsgálat: Ügyfél fizetőképességének megállapítása.
*Pótbiztosíték kérés, amikor az ügyfél Önmaga nem hitelképes, de pl. készfizető kezes bevonásával, vagy nagyobb önrész befizetésével megvalósulhat a kívánt lízingügylet.

3. Dokumentumok leadása: A hiteligényléshez szükséges adatokat, illetve a bírálathoz szükséges dokumentumokat a kereskedésben vagy társaságunknál kell leadni.

Letölthető dokumentumok »

 
 

4. A szerződéskötés

Hol történik a szerződéskötés?
A partnereinknél vagy székhelyünkön.

Szükséges előzetes intézkedés?
A 2013. évi CCXXI. törvény előírása szerint, a bejegyzés feltétele a HBNY rendszerbe történő regisztráció, amelyet kizárólag az Ügyfél végezhet el közjegyző előtt.
A finanszírozási ügyletnyilvántartásba vételét a Hitelbiztosítéki Nyilvántartási rendszerbe (HBNY rendszer) a finanszírozó végzi, amelynek költsége 7000 Ft/ügylet, ami az első törlesztő részlettel együtt kerül kiterhelésre.

Hogyan zajlik az ügyintézés?
 1. A pénzügyi lízingszerződést és a hozzá tartozó Általános Szerződési Feltételeket a felvitt és leellenőrzött adatok alapján a Partnerünk/Tanácsadónk kinyomtatja.
 2. Az ügyfél legalább két példányban aláírja a szerződést és az ÁSZF-et (egy példány az ügyfélé, egy a finanszírozóé). Ha az ügyfél magánszemély, őstermelő vagy egyéni vállalkozó a szerződést két tanúnak is alá kell írnia.
 3. A kereskedő/eladó átveszi az önrészt, és erről bevételi pénztárbizonylatot/átvételi elismervényt állít ki.
 4. Amennyiben a finanszírozó előírta, a készfizető kezességvállalási vagy garancia szerződést a kezesnek/ garantőrnek alá kell írnia.
 5. A bírálat elvégzése után a finanszírozó Jóváhagyó nyilatkozatot küld a Partnerünknek/Tanácsadónknak a kérelem elfogadásának jelzésére. (Elutasítás, vagy módosítási javaslat esetén Elutasító nyilatkozat kerül kiállításra.)

Szerződésével kapcsolatos információk »

 
 

5. Casco és MKB GAP fedezet biztosítás megkötése, törzskönyv

a.) Biztosítások megkötése

Mire jó a Casco?
A Casco biztosítások mentesíthetik Önt és családját azon terhektől, amelyek lopás, totálkár esetén a család vagy a vállalkozás költségvetésére nehezednek.

Hogy működik az ügyintézés?
 • A szerződés futamideje alatt a gépjárműre teljes körű casco biztosítás megkötése és fenntartása, motorkerékpárra legalább töréskár-biztosítás megkötése és fenntartása szükséges (kivételt képeznek ez alól a finanszírozó casco biztosítás nélküli konstrukciói). Az ügyintézés a Partnereinknél/székhelyünkön történik.
 • Először a kötelező felelősségbiztosítás megkötéséhez szükséges biztosítási ajánlat kerül kitöltésre, ezután következik a casco biztosításhoz szükséges adatfelvétel. Amennyiben az ügyfél által kiválasztott biztosítótársaság követelményeket támaszt az ügyféllel szemben (pl. gravírozás, riasztóberendezés, indításgátló stb.), úgy azokat határidőre teljesíteni kell. A biztosítások megkötése a megbízási szerződés megkötésével lép életbe.

Miért jó az Euroleasing-en keresztül, a finanszírozásba beépített Casco-t választani?
Nálunk kedvére válogathat piacvezető biztosítók termékeiből, a megkötést követően pedig kényelmesen, a finanszírozási törlesztőrészletbe beépítve fizethet. A további előnyökről és részletekről a https://www.euroleasing.hu/beepitett-casco-biztositasok/ oldalon bővebben tájékozódhat.

Létezik olyan biztosítási konstrukció, amellyel az új autó teljes anyagi biztonságban tudható?
Igen! Az Euroleasingnél lehetősége van a Casco biztosítással együtt, a finanszírozásba beépített MKB GAP FEDEZET speciális gépjármű-vételárbiztosítást is igényelni, melynek lényege, hogy lopás, totálkár vagy elemi kár esetén megtéríti az autó Eurotax alapján kalkulált, kárkori piaci értéke és az egykori vásárlási számlaérték közötti különbözetet, beleértve a casco önrészt.

b.) Miért érdemes a Casco mellé az MKB GAP fedezet biztosítást is kérni?

Finanszírozott gépjárművek esetén, lopás vagy totálkár következtében a fennálló tartozás egyösszegben válik esedékessé, ami meg is haladhatja a casco által fizetett kártérítés mértékét. Az MKB GAP FEDEZET segítségével a biztosítási időszak alatt a gépjármű vételárának akár a 100%-a is biztosítható.

A termék havi díjfizetési gyakorisággal érhető el, mivel az Euroleasing és a Colonnade Biztosító között létrejött együttműködés eredményeként a finanszírozásba beépül a biztosítás díja, mely éves szinten kevesebb, mint autója vételárának 1%-a.

MKB GAP FEDEZET biztosítás »

c.) Törzskönyv

A finanszírozott gépjármű törzskönyvét a futamidő végéig, illetve a teljes tartozás kiegyenlítéséig a finanszírozó őrzi.

 
 

6. Gépjármű átvétele

Hol vehető át a kereskedésben vásárolt gépjármű?
Az autót a kereskedésben lehet átvenni.

 • Kiállítják a forgalmi engedélyt, amelybe az ügyfél üzembentartóként kerül bejegyzésre.
 • A szerződés mellékletét képező Átadás-átvételi jegyzőkönyvet a kereskedő és az ügyfél is aláírja.
Hol vehető át a magánszemélytől vásárolt gépjármű?
Ebben az esetben az eladótól lehet átvenni a gépjárművet.
 • A forgalmi engedély átírását a vevő (jelen esetben ügyfél) végzi.
 • Átadás-átvételi jegyzőkönyv készül, amit mind két fél aláír.
Szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy a gépjármű finanszírozási ajánlatunkkal kapcsolatos megalapozott és helyes döntés meghozatalával kapcsolatban segítséget nyújthat Önnek a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központja által közzétett termékleírások, az ún. Pénzügyi navigátor füzetek, melyek elérhetők a https://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/penzugyi-navigator-fuzetek weboldalon.