×
 

Fizetési nehézségek

A finanszírozási szerződés futamideje során előfordulhat, hogy a havi törlesztés határidőre teljesítése problémát okoz Önnek. Társaságunk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az átmeneti vagy tartós fizetési nehézséggel szembesülő ügyfeleinek személyre szabott megoldást keressen a felmerült problémára.

Lehetőséget biztosítunk rövidtávon a törlesztő részletek fizetésének felfüggesztésére, vagy azok jelentős csökkentésére. Hosszútávú megoldásként a futamidő növelését tudjuk biztosítani.

A megfelelő megoldást Önnel közösen gondolkodva, együttműködve tudjuk kiválasztani, amely biztosítja a törlesztési kötelezettségeinek határidőre teljesítését. Ezért kérjük, hogy kérelme elküldésekor, a letölthető nyomtatványt alaposan átolvasva és kitöltve legyen kedves elküldeni a megadott elérhetőségek valamelyikére.

Fizetési nehézségek az Euroleasing Ingatlan Zrt. (volt Takaréklízing Zrt.) ügyfelei részére »

 

Fizetési kérelem nyomtatvány

Nyomtatvány letöltése (PDF)

 

Segítség a kérelem kitöltéséhez:

  • A szerződés azonosítót bármelyik fizetési értesítőn megtalálja: pl: FV/2020/12345
  • Átmeneti fizetési nehézség alatt társaságunk a legfeljebb 3 hónapig fenn álló nehézséget érti. Általában a kiváltó ok, nagyobb váratlan kiadás, balesetből adódó jövedelem kiesés vagy kiadás, egyéb átmeneti jövedelem kiesés. Ezekben az esetekben az 1. és a 3. pont közül kell választania az önnek megfelelőt a kérelem kitöltésekor.
  • Tartós fizetési nehézség alatt társaságunk a 3 hónapot várhatóan meghaladó nehézséget érti. Ezen helyzeteknek a kiváltó oka olyan élethelyzetek, amellyel önnek a jövőben hosszú távon számolnia kell. Tartós jövedelem csökkenés, munkahely elvesztése, válás stb. Amennyiben várhatóan tartós lesz a fizetési nehézsége, a kérelmen a 2. pontot válassza.

Fontos megjegyezni, hogy mindhárom megoldás a szerződés futamidejének növekedésével jár, ezáltal a teljes visszafizetendő összeg is növekedni fog.

A szerződésmódosításért társaságunk díjat számíthat fel, az erről szóló tájékoztató megtalálja a honlapunkon (www.euroleasing.hu), és személyes ügyfélszolgálatunkon (1134 Budapest, Lőportár u. 24.) elhelyezve.

 

A MNB által kiadott, a fizetés elmaradásának következményeiről szóló tájékoztatást az alábbi elérési úton találja:
http://www.mnb.hu/fogyasztovedelem/hitel-lizing/fizetesi-nehezsegek/a-fizetes-elmaradasanak-kovetkezmenyei

A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar tájékoztató kiadványa
https://www.mnb.hu/letoltes/mbvk-kiadvany-0715.pdf

Tájékoztató a túlzott eladósodottság kockázatairól
Túlzott_eladósodottság_Tájékoztató_20231222

Információk az állami adósságrendezési eljárásról (magáncsőd)
Magáncsőd (mbhbank.hu)

 

Kérelmét benyújthatja

Emailen az info@euroleasing.hu email címen, postai úton a 1134 Budapest, Lőportár u. 24. címre postázva. Személyesen a személyes ügyfélszolgálatunkon, melynek címe megegyezik a postacímünkkel.

 

Kérdéseivel keressek minket a következő elérhetőségeken:

Email: info@euroleasing.hu
Telefon: +36 1 345 2300
Személyes ügyfélszolgálat: 1134 Budapest, Lőportár u. 24.