×
 

Egységben az MKB Bank, a Takarékbank és az Euroleasing agrárportfóliója a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon

Először képviseltetik magukat teljes egységben az MKB Bank és a Takarékbank agrártevékenységét végző szervezetei: az MKB Agrárpartner, a Takarékbank Agrárcentrum és az Euroleasing is részt vesz a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon május 5. és 7. között Hódmezővásárhelyen. Az eseményhez kapcsolódóan a Takarékbank bejelentette, hogy megújult az agrár- és a vállalati ügyfeleknek szóló betéti bankkártya portfoliója.

 

 

A bankcsoport számára kiemelt terület az agrárszektor. Az MKB Bank, és a Takarékbank összesen csaknem 500 milliárd forintnyi hitelállománnyal rendelkezik az agrárszegmensben, ami együttesen több mint 25%-os piaci részesedést jelent. A két pénzintézet, amelynek mintegy együttesen 41 000 agrárügyfele van, élenjár a különböző gazdaságélénkítő hiteltermékek közvetítésében. A hazai mezőgazdaságigép-lízing szegmensben az Euroleasing hozzávetőleg 80 milliárd forintnyi lízingállománnyal, több mint 4000 mezőgazdasági ügyféllel és 30 százalék feletti piaci részesedéssel rendelkezik. A gazdanapokon az Euroleasing standján Magyarországon az elsők között mutatkozik be a Honda HR-V hibrid változata, amelyhez akciós finanszírozást kínál a lízingtársaság.

 

Vály Judit, az Euroleasing Zrt. vezérigazgatója úgy fogalmazott: „Vállalatunk hagyományosan kiemelt figyelmet fordít az agráriumra, és természetes, hogy a Magyar Bankholding lízingcégeinek integrációja után sem változik azon törekvésünk, hogy továbbra is a szektor megbízható finanszírozási szolgáltatója maradjunk. Ezért sem volt kérdéses, hogy az idei rendezvényen is jelen vagyunk, mint ahogy 2018 óta mindig. Hiszünk abban, hogy a személyes találkozások, beszélgetések segítenek, hogy a meglevő szakmai kapcsolatainkat tovább erősítsük és új, potenciális partnereink is első kézből ismerhessék meg az agrárium számára kínált pénzügyi termékeinket”.

 

A koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború miatt a hazai mezőgazdaság szereplőinek, a termelőknek és a gazdáknak nap mint nap komoly nehézségekkel kell megküzdeniük. Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy agrár- és élelmiszergazdasági téren is széleskörű tapasztalattal rendelkező szakértőink kötetlen formában beszéljék át a piaci folyamatokat az agráriumban tevékenykedő ügyfelekkel. Amennyiben szükséges, finanszírozási tanácsokat is biztosítanak, ezzel is segítve az ügyfeleket ebben a nehéz időszakban” – mondta az eseményről Hollósi Dávid, az MKB Bank és a Takarékbank Agrár és Élelmiszeripari Üzletágának ügyvezető igazgatója.

 

Fókuszban az agrárügyfelek

Az eseményhez kapcsolódóan a Takarékbank bejelentette, hogy május elején új, dombornyomott és vésett Visa Business Agrár bankkártyákat vezetett be Kisvállalati Agrár és Takarék Agrár bankszámlával rendelkező ügyfelei részére. Az agrárkártyák mellett a Takarékbank új Mastercard Business bankkártyákat is bevezetett, amely dombornyomott és vésett formában, új kártyaképpel és új árazás mellett elérhető a vállalati bankszámlával rendelkező ügyfelek számára.

Az új Visa Business Agrár bankkártya elsősorban az őstermelő, mezőgazdasági tevékenységet folytató egyéni vállalkozók, illetve a családi gazdálkodók és gazdasági társaságok számára elérhető. A pénzintézet kiemelt figyelmet fordított a kártya látványelemeire is: a kártya kék és zöld színei, illetve a kalász és szántóföld szimbólumai az agrárszektort testesítik meg modern, jövőbe mutató ábrázolás mellett.

 

 

– vége –

Háttérinformációk

Magyar Bankholding Zrt.

A Magyar Bankholding Zrt. hazai tulajdonú pénzügyi holdingtársaság, amely a Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarék Csoport fúziójának megvalósítását célozza. A társaság 2020. december 15-én kezdte meg tényleges működését, miután a Magyar Nemzeti Bank engedélyének birtokában a három hitelintézet meghatározó tulajdonosai a banki részvényeiket a közös holdingtársaságba apportálták, ezzel létrehozva Magyarország második legnagyobb bankcsoportját.

2021 márciusában a Magyar Bankholding Igazgatósága és Felügyelőbizottsága elfogadta a tagbankok egyesítésére vonatkozó öt éves stratégiát, amely alapján a három hitelintézet fúziója 2023-ban valósulhat meg. 2021. december 15-én az MKB Bank közgyűlése, valamint a Budapest Bank és a Takarék Csoportot tulajdonló Magyar Takarék Bankholding Zrt. legfőbb döntéshozó szervei jóváhagyták a fúziós menetrendet, amely a Budapest Bank, az MKB Bank és a Magyar Takarék Bankholding egyesítésére vonatkozik. A Magyar Nemzeti Bank erre vonatkozó engedélyének és határozatának kézhezvételét követően, 2022. április 29. napjával az MKB Bank veszi át a Magyar Bankholding Csoport feletti csoportirányítási funkciókat, és a Magyar Bankholding ezt követően nem minősül pénzügyi holdingtársaságnak. 2022. március 31-én megvalósult a Budapest Bank és az MKB Bank jogi egyesülése, az egyesült hitelintézet átmenetileg MKB Bank Nyrt. néven működik tovább.

A létrejövő nagybank Magyarország legmodernebb és leginnovatívabb bankja kíván lenni, amely rugalmas, nemzetközileg is élenjáró digitális megoldásokat vezet be. A bank új, modern termék- és szolgáltatási palettája a teljes piaci spektrum és minden ügyfélszegmens kiszolgálását fogja célozni, beleértve a lakossági, mikro-, kis-, közép- és nagyvállalati, agrár, illetve privátbanki ügyfeleket is.

Euroleasing Zrt.

Az Euroleasing a hazai lízingpiac vezető szereplője, mely teljes körű finanszírozási szolgáltatást nyújt személy- és haszongépjárművek, mezőgazdasági gépek és ipari eszközök beszerzéséhez. 2022 januárjától a Magyar Bankholding részeként a lízingpiac négy meghatározó szereplője, az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt., a Budapest Bank Zrt. Autófinanszírozási üzletága, a Budapest Lízing Zrt. és a Takarék Lízing Zrt. közösen, egységes irányítás alatt működik Euroleasing néven. Vállalatokat és magánszemélyeket egyaránt kiszolgálva az Euroleasing országos hálózattal rendelkezik.

2022. május 5.