×
 

Az Euroleasing a Renault, Dacia és Alpine kizárólagos hazai márkafinanszírozója

Együttműködési megállapodást kötött az Euroleasing Zrt. és az RCI Services Kft., amelynek értelmében 2023. március 1-jével a lízingtársaság lesz a Renault, Dacia és Alpine márkák kizárólagos hazai finanszírozója.

 

A 2023 márciusától induló együttműködésnek köszönhetően számos újdonság várható a Renault, Dacia és Alpine gépjárművek márkafinanszírozói konstrukcióiban. Például a bevételeiket euróban szerző vállalkozások euró alapú lízingfinanszírozást is igényelhetnek majd, valamint az Euroleasing jövőbeli ügyfelei finanszírozási igénnyel fordulhatnak az autóval egyidejűleg akár a gyári karbantartási csomagra, a gyártói garanciahosszabbításra és a téli gumiabroncsra is. Szintén előnyt jelenthet a jelenlegi, gyorsan változó kamatkörnyezetben, hogy akár az egy éven belül leszállítandó gépjárművekre is előre lehet rögzíteni a későbbi kamatszintet.

 

Az együttműködés nagy mértékben hozzájárul a digitális ügyfélélmény magasabb szintre emeléséhez is – ennek köszönhetően a felhasználók online felületen is igényelhetnek finanszírozást, ami pedig eladói oldalról a direktértékesítések arányának növekedésével járhat.

 

„Az RCI Bank and Services 2022-es döntése alapján az eddig országonként eltérő kereskedelmi elnevezéseket összehangoljuk, így a Magyarországon immár 20 éve ismert Renault Credit elnevezés is átalakul az egységesen használt Mobilize Financial Services névre. Ezzel egy időben rendkívül kedvező termékkört indítunk útjára” – mondta Thomka Ferenc, a RCI Services Kft. ügyvezető igazgatója.

 

„A Renault meghatározó szereplő a kishaszonjárművek és az elektromos autók terén, míg a Dacia a magánszemélyek körében rendelkezik nagyon erős vásárlóbázissal. Emellett a Dacia a három évvel ezelőtt indított nagycsaládos autóvásárlási támogatási program legnagyobb arányban választott márkája. Arra törekszünk, hogy ebben a három szegmensben még tovább növeljük piaci részesedésünket” – emelte ki Vály Judit, az Euroleasing vezérigazgatója.

 

Az Euroleasing célja olyan hátteret biztosítani a Renault, Dacia és Alpine gépjárművek lízingfinanszírozásához, amely egyrészt egyszerűbbé és könnyebbé teszi az autóvásárlást, másfelől testreszabott és rugalmas pénzügyi feltételeket biztosít a vásárlóknak. Ennek érdekében az Euroleasing fix és változó kamatozású nyílt és zárt végű lízingkonstrukciók széles palettáját biztosítja az ügyfelek részére, emellett a biztosítások terén is több lehetőséget kínál a gépjárművek mellé.

– vége –

Háttérinformációk

 

RCI Services Kft

Az RCI Autófinanszírozási és Lízing Zrt. leányvállalata, és ezáltal a Renault SAS 100%-os tulajdonában lévő leányvállalat. Az RCI Bank and Services a Group Renault szolgáltatásokért felelős leányvállalata.  2021 -ben az RCI Bank and Services világszintű kereskedelmi eredménye 1 415 841 finanszírozási szerződés és mintegy 4 700 000 biztosítási és szolgáltatási szerződés. Adózás előtti eredménye 1194 millió euró.

 

Euroleasing Zrt.

Az Euroleasing a hazai lízingpiac egyik vezető szereplője, amely teljes körű finanszírozási szolgáltatást nyújt személy- és haszongépjárművek, mezőgazdasági gépek, ipari eszközök (fémipari berendezések, nyomdatechnika, orvosi technika, építőipari gépek stb.) beszerzéséhez. A Magyar Bankholding részeként 2022 januárjától az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt., a Budapest Bank Zrt. Autófinanszírozási üzletága, a Budapest Lízing Zrt. és a Takarék Lízing Zrt. közösen, egységes irányítás alatt működik Euroleasing néven. Országos hálózatával az Euroleasing vállalatokat és magánszemélyeket egyaránt kiszolgál.

 

2022. december 14.