×
 

Ilyen lízinget eddig nem találhattak a KKV-k

 

Az őszi időszak fontos hitelezési piaci újdonsága az a kedvezményes lízingkonstrukció, melyet hazai mikro-, kis- és középvállalkozások igényelhetnek a Széchenyi Kártya Újraindítási Program keretében. Az MKB-Euroleasingnél is elérhető megoldás lényeges jellemzője, hogy az állami támogatásnak köszönhetően éves kamata nem haladja meg a 0,5%-ot.

 

A Széchenyi Lízing GO! elnevezésű konstrukció célja a hazai mikro-, kis- és középvállalati szféra újraindítása a járványt követően, szektortól, profiltól függetlenül. A finanszírozás felhasználható eszközök, immateriális javak finanszírozására egyaránt, rugalmasságát pedig többek közt az garantálja, hogy zártvégű és nyíltvégű pénzügyi lízing formában egyaránt elérhető.

 

Finanszírozható eszköz lehet egyebek mellett új és használt

– személygépjármű;

– kishaszongépjármű;

– motorkerékpár;

– mezőgazdasági gép (kombájn, traktor, pótkocsi);

– talajművelő eszköz, permetező gép, rakodó gép;

– targonca, építőipari gép, önjáró munkagépek;

– hajó (vitorlás, elektromos, motoros);

 

A konstrukció 7,5%-os kamatja a 7%-os állami támogatás révén mindössze évi 0,5%, emellett költségként csupán a finanszírozott összeg 1,5%-a, de legfeljebb 1.500.000 Ft mint szerződéskötési díj jelenik meg.

 

Vály Judit, az MKB-Euroleasing vezérigazgatója elmondta: „Hisszük, hogy a hazai kis- és középvállalati szektor nem csak a magyar gazdaság kulcsfontosságú szereplője, de annak szíve és lelke is. Ennek megfelelően nap mint nap azon vagyunk, hogy lízingpartnereinkkel együttműködve számukra is a legkorszerűbb és igényeiknek a leginkább megfelelő pénzügyi megoldásokat szállítsuk. A Széchenyi Lízing GO! lízingkonstrukció komoly segítséget jelent a magyarországi KKV-k újraindulásában, biztos alapot adva rövid- és középtávú fejlesztési terveik megvalósításához.”

 

 

A Széchenyi Lízing GO! a KAVOSZ Zrt. által működtetett Széchenyi Kártya Program részét képezi. Igénylésének menete egyszerű: első körben javasolt az MKB-Euroleasingtől finanszírozási ajánlatot kérni a beszerzendő eszközre; majd követni a vállalat weboldalán leírt, néhány fázisból álló folyamatot. Maga a lízingkérelem KAVOSZ online ügyfélfiókjában, vagy előzetes időpontfoglalás után az igénylő által választott regisztráló irodában személyesen indítható; a benyújtása pedig személyesen történhet. A lízingkérelmeket befogadó helyszínek listája a KAVOSZ weboldalán érhető el.

 

 

2021. szeptember 29.