×
 

Tájékoztatás a moratóriummal kapcsolatos intézkedésekről

Tájékoztatjuk tisztelt Ügyfeleinket, hogy  a Magyarország Kormánya által 2020. március 18-án kihirdetett 47/2020. (III. 18.) kormányrendelettel kapcsolatosan megkezdtük az egyeztetéseket és a szükséges intézkedések kidolgozását.  Társaságunk mindent elkövet annak érdekében, hogy a kormány szándékaival összhangban segítsük ügyfeleinket. Továbbá kérjük, hogy előzetes kérdéseikkel a veszélyhelyzetre tekintettel ne terheljék ügyfélszolgálatunkat különösen személyesen ne keressék fel Társaságunkat!  Kérjük ügyfeleink türelmét, az intézkedések eredményéről honlapunkon nyújtunk folyamatosan tájékoztatást.

Az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt. és Retail Prod Zrt. felfüggeszti a rendelet hatálya alá tartozó kölcsönök és lízingügyletek törlesztőrészleteinek beszedését. A törlesztőrészletekkel kapcsolatos további tájékoztatást a Magyar Nemzeti Bankkal, a Lízingszövetséggel és a Bankszövetséggel történő egyeztetést követően biztosítunk.

A törlesztési moratórium minden ügyfélre vonatkozik, azonban a kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsék, ezzel elkerülve az esetleges későbbi törlesztőrészlet növekedését.

Amennyiben ügyfeleink nem szándékoznak igénybe venni a moratóriumot, biztosítjuk számukra a folyamatos törlesztés lehetőségét. Az ezzel kapcsolatos tudnivalókról a későbbiekben biztosítunk tájékoztatást.

Megértésüket Köszönjük!

 

Üdvözlettel:

MKB-Euroleasing Autólízing Zrt.

Retail Prod Zrt.

2020. március 20.