×
 

MKB-Euroleasing: véget ért Magyarországon az autófinanszírozási piac tízéves vesszőfutása

Az MKB-Euroleasing 30 éves történetének legeredményesebb időszaka volt a 2018-as év. A kimagasló eredményben fontos szerepe volt annak, hogy a 2008-as válság által egyik legerősebben sújtott magyar autófinanszírozási piacnak mostanra sikerült kilábalnia a közel 10 éven át tartó hullámvölgyből. 

Magyarország egyik legnagyobb és talán legdinamikusabban fejlődő lízing vállalata, az MKB-Euroleasing tavaly decemberben újabb egy évvel meghosszabbította a Fiat, Alfa Romeo, Lancia és Jeep gépjárművek importőrével, az FCA Central and Eastern Europe Kft.-vel kötött márkakereskedői készletfinanszírozási és importőri kampányokkal támogatott kiskereskedelmi vevőfinanszírozási szerződését.

Az MKB-Euroleasing és a Fiat együttműködése 25 éves múltra tekint vissza, melyről így elmondhatjuk, hogy ez hazánk egyik legstabilabb pénzügyi együttműködése.

A Honda Bank GmbH által kiírt tender elnyerését követően, január első napjaiban került sor az MKBEuroleasing és a frankfurti központú Honda Bank GmbH három évre szóló márkakereskedői készlet- és vevőfinanszírozási megállapodásának aláírására. A megállapodással az MKB-Euroleasing jogot szerzett arra, hogy a globális szinten meghatározott szabályok és elvárások szerint, a Honda finanszírozási szolgáltatásokat saját jogán, a Honda Financial Services márkanév alatt nyújtsa a következő három évben. Az MKB-Euroleasing látványos finanszírozási akciókkal készül a Honda Financial Services szolgáltatásainak bevezetésére annak érdekében, hogy egyre többen válasszák készpénzes vásárlás helyett a finanszírozást.

Az MKB-Euroleasing és a Honda magyarországi együttműködése 10 évre tekint vissza, ennek kiemelkedő állomása a Honda globális pénzügyi szolgáltatójával történő mostani megállapodás aláírása.

Balog Ádám, MKB Bank vezérigazgató:

Az elmúlt években az MKB Pénzügyi Csoport kifejezetten sikeressé vált a nagy nemzetközi partnerekkel történő együttműködések területén. Az MKB Bank digitális átállásának partnere, az Oracle, az MKB-Euroleasing legújabb partnere a Honda Bank GmbH. A tavalyi év végén a Financial Times Európa digitális bajnokai között nevezte meg az MKB Bankot. Munkatársaim kitűnő munkát végeznek, ennek köszönhető, hogy az MKB Pénzügyi Csoport vállalatai a pénzügyi szolgáltatások valamennyi területén folyamatosan – hazai és nemzetközi szinten is – figyelemre méltó eredményeket érnek el.

MKB Bank – MKB-Euroleasing

Bővebb információk: sajto@mkb.hu

2019. január 17.