×
 

Közös a siker: folytatódik a MEGFOSZ és az MKB Pénzügyi Csoport együttműködése

Újabb, egy évre szóló stratégiai együttműködési megállapodást kötött az MKB Pénzügyi Csoport és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ). A 2017-ben aláírt első, majd a 2018-ban megújított együttműködési megállapodás tapasztalatai egyértelműen igazolják, hogy hosszú távon is sikeres lehet egy pénzügyi csoport és egy agrárszakmai szervezet együttműködése. A magyar agrárvilág jelene és jövője számára egyaránt alapvető fontosságúak az agrárszakmai szervezetek által szervezett és a bankok által finanszírozott tudatos, tervszerű képzési programok, valamint a kiszámítható pénzügyi szolgáltatások. 

Az MKB Pénzügyi Csoport és a MEGFOSZ 2017-ben és 2018-ban több agráreseményen (AGROmashEXPO és AgrárgépShow, I. és II. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow) is közös standdal, egységes stratégia mentén mutatkozott be az érdeklődőknek. A Kormányhivatalok az ország különböző területein, sok ezer diák számára rendezték meg a Pályaválasztási Kiállításokat, több szakiskolában nyílt napokat, ezeken túlmenően a MEGFOSZ általános iskolai országos RoadShow-t is szervezett. A rendezvények célja, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknak bemutassák a magyar agrárszektor jövőjét és a fiatalok előtt álló személyes lehetőségeket.

AZ MKB Bank – társadalmi felelősségvállalási programja részeként – aktívan kapcsolódott be a mezőgépész szakma jövőjét és a pénzügyi tudatosságot egyaránt népszerűsítő és erősítő „Legyél Te is mezőgépész!” országos versenybe is.

A felek mai megállapodása értelmében az MKB Pénzügyi Csoport a következő egy évben is biztosítja a MEGFOSZ működéshez és szakmai programjának végrehajtásához szükséges anyagi forrásokat.

Az idei évben – az ország egyik vezető mezőgazdasági gépfinanszírozó vállalataként – az MKB-Euroleasing, az MKB Pénzügyi Csoport tagja is csatlakozott a megállapodáshoz, annak érdekében, hogy még szorosabbra fűzze szakmai kapcsolatait a magyar agráriummal.

A MEGFOSZ célja tagjai versenyképességének támogatása, valamint releváns tagi szolgáltatások biztosítása. Ezen szervezeti célokat a fent megfogalmazott banki lehetőségekkel összehangolva feltárja a lehetséges finanszírozási forrásokat és felhívja tagjai figyelmét azon lehetőségekre, amelyek a MEGFOSZ által is felkarolt agrárpolitikai célkitűzések keretein belül a tagok gazdálkodásának és működésének elősegítését célozzák.

Vály Judit, MKB-Euroleasing, vezérigazgató:

Felelős piaci szereplőként, az MKB-Euroleasing kötelességének tartja, hogy részt vállaljon az agrárszektor jövőjének formálásában, melynek talán a leghangsúlyosabb feladata a szakemberek következő generációjának a kinevelése. Fontos, hogy mind többen érezzék azt, hogy nem elég beszélni róla, tenni kell a sikerért. A jó cél érdekében dolgozókat támogatni kell, és ezen a téren kíván az MKB Pénzügyi Csoport példát mutatni a MEGFOSZ együttműködés révén is.

Harsányi Zsolt, MEGFOSZ elnök:

Nagyon örülök, hogy ilyen, több ágazatot is érintő összefogás valósult meg. A technológiai változások teljesen átalakították a mezőgépész szakmát, ezért a szakmai ismeretek mellé pénzügyi ismereteknek is társulniuk szükséges. A jól tervezett gépberuházás így eredményezhet nagyobb eséllyel eredményes gazdálkodást. Fontos az új generáció ilyen jellegű megszólítása és ebben szerencsére az MKB Pénzügyi Csoport több éve partnerünk. 

Dr. Balog Ádám, MKB Bank Elnök-vezérigazgató:

Az MKB Pénzügyi Csoport kiemelt figyelmet fordít azon tevékenységek, ágazatok finanszírozására, amelyek az agrár- és élelmiszerpolitika fejlesztési célkitűzései között szerepelnek. Az MKB Bank elmúlt években bemutatott magabiztos fejlődésének fontos mérföldkövei a szakmai szervezetekkel létrehozott partnerkapcsolatok is, ebbe a sorba illeszkedik a MEGFOSZ szervezetével fennálló, többéves együttműködésünk is.

2019. március 12.