×
 

Az MKB Csoporté az „Év információbiztonsági incidenskezelő szakembere, csapata 2022” díj

Az MKB Bank bankbiztonsági és az MKB-Euroleasing IT szakemberei nyerték el idén a komoly presztízsű, az „Év információbiztonsági incidenskezelő szakembere, csapata 2022” elismerést. A díjat az ITBN (Informatikai Biztonság Napja) szervezői alapították, hogy bemutassák és díjazzák a legsikeresebb biztonsági megvalósításokat, innovációkat és sikereket.

 

Az „Év információbiztonsági incidenskezelő szakembere, csapata 2022” díjat az MKB Csoport vizsgálatban résztvevő kollégái büszkén vették át az ITBN Conf-Expón, amely a közép-európai régió legrangosabb kiberbiztonsági eseménye. Ezzel a díjjal a bankcsoportnál zajló bank- és IT biztonsági munka színvonalát igazolja vissza a szakma. A láthatatlanul, a nap minden percében a háttérben zajló adat- és kiberbiztonsági munka az ügyfelek bizalmának egyik kulcs-garanciája, a rangos szakmai díj ezeknek az erőfeszítéseknek méltó elismerése.

Az MKB Csoport ezúton is szívből gratulál minden díjazott kollégájának!

 

– vége –

 

Háttérinformációk

 

Euroleasing Zrt.

Az Euroleasing a hazai lízingpiac vezető szereplője, amely teljes körű finanszírozási szolgáltatást nyújt személy- és haszongépjárművek, mezőgazdasági gépek és ipari eszközök beszerzéséhez. Vállalatokat és magánszemélyeket egyaránt kiszolgál. Az Euroleasing országos fiókhálózattal rendelkezik. 2022 januárjától a Magyar Bankholding részeként a lízingpiac négy meghatározó szereplője, az MKB-Euroleasing Autólízing Zrt., a Budapest Bank Zrt. Autófinanszírozási üzletága, a Budapest Lízing Zrt. és a Takarék Lízing Zrt. közösen, egységes irányítás alatt működik Euroleasing néven. A csoport lízing területen piacvezető összesített állomány alapján, 20 százalékot jelentősen meghaladó piaci részesedéssel.

 

Magyar Bankholding Zrt.

A hazai tulajdonú Magyar Bankholding Csoport az ország második legnagyobb bankcsoportja. A Magyar Bankholding célja a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport egyesítésével és transzformációjával Magyarország leginnovatívabb integrált bankjának létrehozása, amely élen jár az ügyfelek személyre szabott kiszolgálásában, valamint elkötelezett a magyar emberek, vállalkozások és gazdaság iránt.

A Magyar Bankholding Csoport számos területen jelenleg is piacvezető, így a vállalati szegmensben, azon belül is a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében, az agrár- és élelmiszeriparban, valamint a lízing piacon. 2,2 millió lakossági és 375 ezer vállalati ügyféllel, az ország legnagyobb fiókhálózatával, illetve több mint 10 000 munkavállalóval rendelkezik. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 190 milliárd forintot.

A Budapest Bank és az MKB Bank egyesülése 2022. március 31-én sikeresen megvalósult, a hitelintézet MKB Bank Nyrt. néven működik. A Takarékbank csatlakozására, vagyis a jogi fúzióra 2023. májusáig kerül sor. Innentől MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal működik tovább az egyesült MKB Bank és a Takarékbank.

2022. október 5.