×
 

Elhunyt dr. Böde Tamás

Fájdalommal tudatjuk, hogy 2023. szeptember 16-án, hosszas betegség után, életének 51. évében elhunyt dr. Böde Tamás, vállalatunk jogi vezetője. Személyében nem csak egy kiváló szakembert, de közösségünk oszlopos tagját veszítettük el.

 

 

A jogi végzettségű, háromgyermekes Böde Tamás pályafutása elején a magyar értékpapírpiac működtetését biztosító Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt.-nél (Keler Zrt.) jogi képviselőként dolgozott 1995 és 2002 között.

 

2002-től az MKB-Euroleasing Csoport tagvállalatainak teljes körű jogi képviseletéért felelt és 2015-től irányította a Jogi- és Compliance területet.

 

A Magyar Lízingszövetség jogi bizottságának munkájában 2008-tól vett részt, 2016 elején a testület vezetője lett, majd 2018-ban újraválasztották.

2016-ban a Wolters Kluwer neki ítélte az „Év lízingjogásza” díjat.

2019-ben a Magyar Lízingszövetség az Év Lízingszakemberévé választotta. Tóth Zoltán, a Magyar Lízingszövetség főtitkára elmondta Tamás megválasztásakor: „Böde Tamás a Lízingszövetség Jogi Bizottsága tagjaként majd vezetőjeként hosszú évek óta dolgozik a lízing szabályozási környezete kedvezőbbé tételéért, a jó gyakorlatok kialakításáért, érvényesüléséért. Számtalan módosító indítvány kidolgozása, jogszabálytervezet véleményezése fűződik a nevéhez például a lízing fogalma tisztázása, a szavatossági igények rendezése, a közvetítők szabályozása vagy a pénzmosás megelőzését célzó szabályok ésszerűsítése területén.

 

Tamás az elmúlt években súlyos betegséggel küzdött méltósággal, bátorsággal és elszánt akarattal. Munkáját betegsége alatt is folytatta, szeretett hivatása, a jog egyfajta terápiát, kapaszkodót is jelentett számára ebben a nehéz időszakban.

 

Az a szakmai tudás, amit az Euroleasingben eltöltött évei során kollégái számára átadott, és a példamutató szellemiség, szemlélet, amit képviselt, vállalatunk jogi területének szerves és elválaszthatatlan része lett, öröksége velünk marad. Kollégaként mindig, a legnehezebb pillanatokban is az emberség volt a legfontosabb számára.

 

Az Euroleasing Zrt. minden munkatársa mély fájdalommal gyászolja Tamást és részvétét küldi családjának!

 

2023. szeptember 18.