×

KIA MOTORS HUNGARY

KIA MOTORS MAGYARORSZÁG

 

Bár 1995-ben még sok nehézséggel néztünk szembe, 20 év távlatából azt mondhatjuk, hogy minden fáradtságot megért. Kezdetben a haszongépjárművek piacán értünk el sikereket, a modelljeink megbízhatóságának híre pedig lassan terjedni kezdett, így a személyautóink iránti érdeklődés és az értékesítés is növekedésnek indult.

2002-ben alapjaiban szerveződött át a magyar importőri szervezet, miután osztrák kézből közvetlenül a dél-koreai gyár vette át az importőri szerepet. A kétezres évek elejének legújabb modelljei egyre nagyobb népszerűségnek kezdtek örvendeni. A 2006-os, Kovács Miklós által tervezett és Zsolnán gyártott cee’d pedig minden várakozásunkat felülmúlta.
A jelenlegi 26 magyarországi Kia kereskedőből az elmúlt években négyen is elnyerték a Platinum Dealer Award-ot, mely a Kia rangos belső díja. Világszerte csak azok a kereskedők részesülnek ebben az elismerésben, akik teljesítik a márka legmagasabb szintű infrastrukturális követelményeit és ügyfélkiszolgálásuk is kiemelkedő színvonalú. Ennek köszönhető kimagasló értékesítésük is.

2015-ben, importőrségünk 20. évében születésnapunk mellett több jubileumot is megünnepelhettünk. A zsolnai gyár legyártotta az 1 milliomodik cee’d-et, itthon gazdára talált az 1000. Carens, átadtuk a 10 000. cee’d-et és sikerült értékesíteni a 40 000. Kiát is. 2017-ben pedig már az 50 000. modellt adtuk el itthon. Reméljük, hogy új tulajdonosaik ugyanolyan elégedettek lesznek, mint a többi Kia tulajdonos!
A Kia és vele együtt mi, magyarok is – látva a gyors tempójú technikai és technológiai fejlődést – arra fogunk törekedni, hogy a „Meglepetés erejével” kápráztassuk el a közönséget.

KIA-MKB-Euroleasing együttműködés 2012 óta.

Kia Motors Corporation

A Kia Motors Corporationt 1944 májusában alapították és ez Korea legrégebbi autógyára. Eleinte biciklik és motorok gyártása folyt, majd a Kia kinőtte magát – a dinamikus, globális Hyundai-Kia Automotive Group részeként – és a világ ötödik legnagyobb autógyártójává vált.

Ma a Kia több mint 1.4 millió autót állít elő évente, 14 gyártó és összeszerelő egységben, 8 országban. A járművek eladása és elosztása egy több, mint 3000 elosztóból és kereskedőből álló hálózaton keresztül történik, melyek 172 országot fednek le. A vállalatnak 40 000 dolgozója van, éves bevétele pedig eléri a 17 milliárd USA dollárt is.

Otthonában, Dél-Koreában, a Kia három fő összeszerelő üzemet működtet – Hwasungban, Sohariban és Kwangjuban -, egy világszínvonalú kutató és fejlesztő központot Namyangban, ahol 8000 technikust foglalkoztatnak, valamint egy környezeti R&D (Kutató és fejlesztő) központot. Az Öko-Technológiai Kutatóközpont, mely Szöul közelében található, a jövő hidrogén üzemanyag-cellás járművein és korszerű, életre szóló újrahasznosítási technológiákon és folyamatokon dolgozik. A Kia éves bevételének 6%-át az K+F tevékenységre fordítja, és az USA-ban, Japánban és Németországban is tart fenn kutatóközpontokat.

www.kia.com/hu/