×
 

Agrár Széchenyi Kártya

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitel állami kamat- és kezességvállalási díj-támogatás mellett, egy, két, illetve három évre igénybe vehető folyószámlahitel, amelyhez Mastercard Standard típusú, üzleti bankkártyát bocsát ki a Bank.

A hitel célja

A magyar mezőgazdasági termelőágazatba tartozó mikro-, kis- és középvállalkozások átmeneti likviditási problémáinak áthidalása.

Az Agrár Széchenyi Kártya hitelkeretének köszönhetően

  • Vállalkozása kedvezményes kamatozású forráshoz jut
  • Költségeket takarít meg, hiszen a szokásos kártya- és hitelkondíciók jelentős része ezen konstrukcióban nem kerül felszámításra

A Bankkártyája segítségével

  • Belföldön és külföldön egyaránt könnyen és gyorsan hozzáférhet hiteléhez, készpénz nélkül vásárolhat, valamint bármikor készpénzhez juthat, továbbá egy főkártya mellé több társkártyát is igényelhet.
  • Aktuális számlaegyenlegéről bármikor információhoz juthat az MKB Bank bankjegykiadó automatáinál, az MKB MobilBANKár igénybevételével és az MKB TeleBANKár rendszeréből. Emellett minden hónapban elszámolást küldünk teljes számlaforgalmáról.

Futamidő és törlesztés

  • A hitel futamideje 1, 2 vagy 3 év
  • Amennyiben a hitelt a futamidő végén meg kívánja újítani, azaz új hitelszerződést kíván kötni, akkor a lejárat napját legalább 90 nappal megelőzően kell az ismételt ügyfélminősítéshez szükséges dokumentumokat a VOSZ irodának, illetve a kamarai irodának hiánytalanul átadnia. Természetesen a VOSZ irodában, illetve a kamarai irodákban is figyelik a lejárati dátumot és a lejárat előtt erre figyelmét postai úton felhívják.
  • A hitel kihasználtságának, azaz a felvett kölcsönösszegnek a pontos, naprakész követése érdekében javasoljuk, hogy vegye igénybe SMS üzenetküldő szolgáltatásunkat, az MKB MobilBANKárt, melynek segítségével kártyaköltéseiről, számlájának forgalmáról, illetve egyenlegéről választásának megfelelően napi, heti vagy havi gyakorisággal tájékoztatást kaphat mobiltelefonján keresztül.
  • Ha a hitelt a futamidő végén nem kívánja megújítani, azaz új hitelszerződést kötni, akkora hitelt teljes összegben, az esedékes kamatokkal, díjakkal és költségekkel együtt a futamidő lejáratáig kell visszafizetnie.
  • Amennyiben hitel összegét meg kívánja emelni, szándékát a területileg illetékes VOSZ irodákban, illetve a kamarai irodákban kell jeleznie.